Ga terug naar de startpagina van de gebedstrijd website!
Ga terug naar de startpagina van deze site!

donderdag 6 maart 2008

Hij zal Zijn kerk omarmen

Bron: webmaster, gebedstrijd,blogspot.com
In een beeld (ontvangen in December 2003) heeft God me laten zien hoe Hij zijn kerk zal omarmen. Ik zag dat Hij zijn armen om deze - wat leek op - 'heilige stad' had gelegd, en dat Hij zijn handen had gevouwen. Zijn armen waren tegelijkertijd de muur van de stad en in de stad was grote vreugde en feest. De stad nu is de kerk.

afbeelding

Dit beeld heeft naar mijn idee verschillende betekenissen. Ik laat het vrij aan de lezer om eventueel meer in het beeld te zien, dan wat ik nu op zal noemen.
(1) God zal Zijn volk verzamelen in Zijn armen, en 'bij elkaar doen wonen' in één 'stad'. Dit doelt onder andere op de (a) liefde van de Heer tot zijn kerk en (b) de eenheid waarin wij komen als Hij ons allemaal in Zijn armen houd.
(2) Ook - en vooral - laat het zien (a) dat Hij ons voor Zichzelf wil heiligen (= apart zetten); dit heeft tegelijkertijd tot gevolg dat we (b) beschermt worden voor aanvallen van 'buiten', aanvallen van de duivel, en voor 'de wereld in de kerk'. Zijn sterke armen zijn immers de muur van de stad, de bescherming voor de gemeente.
(3) Christus heeft Zijn handen gevouwen: dat wil zeggen dat Hij voor Zijn kerk bid. Hij is het immers die voor ons pleit bij de Vader (Rom. 8:34, Heb. 7:25). Tegelijkertijd roept het ons op om onszelf te heiligen door gebed. De Heer wil ons omarmen, maar dan moeten we wel naar Hem toe gaan.
(4) In de stad was er vreugde en feest. Wanneer wij geheiligd zijn, apart gezet zijn, in Hem, dan zal er vreugde zijn in de gemeente en dan zullen we feest vieren.

Geen opmerkingen:

Ga terug naar de startpagina van de gebedstrijd website!
Ga terug naar de startpagina van deze site!