Ga terug naar de startpagina van de gebedstrijd website!
Ga terug naar de startpagina van deze site!

zaterdag 1 september 2007

Wat zegt God tegen Nederland?

Bron: http://www.indehuizen.nl/

Op zaterdag 2 oktober j.l. kwamen er ongeveer 50 mensen bij elkaar op een profetische dag georganiseerd door Bram Flippo (www.healingandvision.org). De conferentie is voorbereid door een klein team en in de weken voor 2 oktober zijn profetieën verzameld in een boekwerk. De thema’s die God ons op het hart legde liggen in de lijn van wat God door anderen heen zegt over Nederland. Waarschijnlijk komt er binnenkort een uitgebreid verslag van deze dag op de website healingandvision.org

Hieronder twee profetieën.

Wereldwijde reformatie
Geestelijk verandering komt alleen door gebed en vervolgens zullen we ons moeten voorbereiden op de oogst die gaat komen. Ongeveer 12 jaar geleden (1992) gaf God me een beeld van wat komen gaat. Ik zag een strand vol met schildpadeieren. Naarmate de tijd verstreek kwamen er ontelbaar veel kleine schilpadjes uit hun ei en liepen op de zee af. In de bijbel is de zee altijd een beeld van de volken en ik had sterk de indruk dat God zei dat de komende opwekking niet zal komen door grote bedieningen, organisaties of evenementen, maar door kleine groepen die massaal iedereen zullen bereiken met het evangelie.Nu 12 jaar verder zien we een wereldwijde reformatie van de kerk. Velen onderkennen dat de kerk in haar huidige vorm de grootste hindernis is voor opwekking. Er is een fundamentele verandering nodig in de manier waarop we gemeente-zijn met elkaar. God is de Gemeente aan het veranderen zodat Hij de wereld kan veranderen.De bijbel zegt dat de Gemeente gebouwd wordt op het fundament van de apostelen en profeten. God is op dit moment bezig om een generatie hedendaagse profeten en apostelen op te wekken. Met name de profeten zullen de vinger op de zere plek leggen en aangeven waar fundamentele veranderingen moeten plaatsvinden.

Profeten zijn de ogen en de oren van de kerk. Ze zien Nederland met Gods ogen, ontvangen richting en strategie Apostelen zullen een nieuw, bijbels fundament leggen en de nieuwe gemeentebeweging van God pionieren. We hebben een gebedsleger nodig om Nederland op een plaats te brengen waar mensen gaan kiezen voor Jezus en de kerk zich bewust wordt van haar identiteit, roeping en bestemming. We hebben apostelen en profeten nodig die de gemeente voorbereiden op het discipelen van nieuw gelovigen, zodat de oogst niet verloren gaat. We hebben evangelisten nodig die de oogst zullen binnenhalen. Kortom we hebben nieuwe wijnzakken nodig voor de nieuwe wijn die God nu al aan het uitgieten is.

Henk VinkHeemstede, 2003

Namen en Labels
Ik zag de wereldbol, als een globe, in de handen van God. Hij draaide haar rond en rond, steeds overpakkend.En met dat draaien liet Hij steeds Zijn vingerafdrukken na op die wereldbol. Samen werd dat een heel netwerk van afdrukken.Toen zag ik een kwastje met poeder dat werd aan-gebracht om die vingerafdrukken zichtbaar te maken.

Ik kreeg heel duidelijk het idee erbij dat God zei : Je denkt dat je misschien iets moet opzetten en in het leven roepen, maar alles wat je doet is het zichtbaar maken van wat ik al heb gedaan : het netwerk weven van relaties in het Koninkrijk. Het is dus samen herkennen wat er al is wat God heeft gedaan.

Het gevaar is dat mensen namen en labels geven en zich dat wat God aan het doen is toe-eigenen; ‘mijn organisatie, mijn bediening, onze visie en mijn roeping’. Daarmee beperken we God in wat Hij kan doen en beroven we Hem ook van de eer die Hem toekomt. God is veel meer aan het doen dan wij kunnen aanduiden met één enkele naam of label.

Evelien Vink Heemstede, 2002

Geen opmerkingen:

Ga terug naar de startpagina van de gebedstrijd website!
Ga terug naar de startpagina van deze site!