Ga terug naar de startpagina van de gebedstrijd website!
Ga terug naar de startpagina van deze site!

dinsdag 26 februari 2008

Twee arenden

Bron: http://7gabriel73.punt.nl

Iemand had een beeld. In dat beeld zag hij een heuvel – die vertegenwoordigde de geschiedenis van de gemeente en de heuvel had 2 pieken met op iedere piek een arend. De ene piek en arend heette Traditie– andere piek en arend heette Geloof. De piek van traditie was druk bezocht – de ander niet. De arend van traditie was stokdood en opgezet er was geen levensadem in hem – maar de mensen mediteerden de woorden die de oude arend in het verleden hen geleerd had. De woorden waren zo vertrouwd en klonken zo mooi. De andere arend was nog jong en zag minder indrukwekkend uit – maar hij was wel vol leven.

De Heer stuurde 2 boodschappers. Deze kwamen waarschuwen voor het naderende gevaar. De boodschappers droegen de mensen op om de arend en piek te verlaten en te gaan naar de piek en arend van geloof. Maar de meeste bleven bij de arend van traditie.

Nu kwam vuur uit de hemel naar de berg van traditie – mensen klommen op de rug van arend – maar de arend kon hun niet redden. Hij was al lang geleden daarvoor gestorven, er zat geen levensadem meer in Hem.

Toen kwam het vuur op de 2e berg – ook zij klommen op de rug van de arend. Maar de arend van geloof had levenskracht in hem en hij steeg op en zij transformeerden door de glans van het vuur en toen zij terug kwamen hadden zij nieuw vuur ontvangen!



Heeft u genoeg vertrouwen in God?
Durft u de zo veilige traditie of het nu is vanuit christendom of vanuit het Jodendom los te laten – dus niet de thora/Woord loslaten maar instellingen en overleveringen door mensen opgelegd of die door boeken etc. aan u geleerd zijn. Traditie laat kerken in slaap doen vallen – dooft de Geest en stopt opwekkingen Durft u om blanco voor Gods troon te komen met lege handen, zodat Hij ze kan vullen met nieuw vuur en u kan vullen met nieuwe wijn.

Dit is de roep van de gemeente – niet te kijken hoe anderen het doen – maar rechtstreeks onze instructies ontvangen van de Heilige Geest.

Geen opmerkingen:

Ga terug naar de startpagina van de gebedstrijd website!
Ga terug naar de startpagina van deze site!